Nieuws

Filmpje: De Koningslinde (voorheen Koningin Beatrixschool) opgeleverd

vrijdag 18 juli 2014

Woensdag 16 juli is de nieuwbouw van basisschool De Koningslinde (voorheen Beatrixschool) opgeleverd.

In zeven en een halve maand is het gebouw gerealiseerd, binnen het budget en binnen de toch krappe planning. De officiële opening is 16 oktober.

"Het liefst zou ik nog wel een school bouwen, zo leuk was het", dat liet directeur Margriet van der Ploeg zich ontvallen. Eerst was er een vertraging van 3 maanden ontstaan, omdat bewoonster aan de overkant bezwaar maakte tegen de bouw.

De Koninslinde is het eerste kindcentrum van Nijkerk. Het gebouw biedt onderdak aan kinderdagopvang, peuteropvang (voorheen Het Biggenhok), basisonderwijs en buitenschoolse opvang.

2 september start het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw. Het oude wordt binnenkort gesloopt en de vrijgekomen ruimte wordt volledig ingericht als wijkgericht schoolplein met een Kiss & Ride zone en voldoende parkeergelegenheid.

Terwijl binnen de oplevering plaats vond, werd er op het schoolplein druk gesjouw door militairen en kinderen. Dank zij bemiddeling van Gerard van den Tweel gaat het schoolmeubilaire naar PCscholen op Curaçao:"Het zijn niet de eerste setjes. In de loop der jaren zijn er al 4500 setjes die kant op gegaan.

Bekijk gerelateerd project

Nieuwsarchief