Nieuws

Nieuw sportverzamelgebouw te Amsterdam

dinsdag 1 juli 2014

Op Sportpark de Eendracht zal in 2015 een sportverzamelgebouw verrijzen dat is ontworpen door Slingerland Bouw BV. Hier zullen diverse sportclubs onderdak vinden. Ook 'social return' wordt meegenomen in het contract.

Slingerland Bouw B.V. ontwerpt en de bouwt het nieuwe sportverzamelgebouw op Sportpark De Eendracht. Dit heeft het dagelijks bestuur Nieuw-West besloten. Het voorlopige ontwerp is inmiddels af.

Naar verwachting is het sportverzamelgebouw in het voorjaar van 2015 klaar. In het sportverzamelgebouw komen verenigings-, vergader- en was- en kleedruimten voor sporters uit de buurt en voor sporters van verenigingen zoals het Nationaal Rugby Centrum. Bij het sportverzamelgebouw wordt ook een extra tribune gebouwd voor het rugbystadion.

De bouwkosten van € 1,1 miljoen worden gefinancierd door provincie Noord-Holland, DMO en het stadsdeel. Zoals bij alle grote aanbestedingen in Amsterdam, geldt ook voor dit contract dat wordt geïnvesteerd in ‘social return', dit zijn afspraken om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen.
 

Bekijk gerelateerd project

Nieuwsarchief