Nieuws

Onthulling bouwbord De Koningslinde

woensdag 18 december 2013

Donderdag 12 december 2013 heeft de wethouder van onderwijs René Windhouwer het bouwbord onthult van het eerste integrale kindcentrum in Nijkerk: “De Koningslinde”. Met deze naam gaan de christelijke basisschool de Koningin Beatrixschool, stichting Peuterspeelzaal Nijkerk en Protestants Christelijke Kinderopvang Gelderse Vallei gezamenlijk verder.
 

‘Ik vind het bijzonder dit bord op deze plek te mogen onthullen. Een nieuwe naam die past bij de school. Het wordt gebouwd in een buurt waarbij veel straten bomennamen hebben. Daarnaast is er de blijvende link met het koningshuis. Een prachtige naam voor een uniek gebouw.’

 

 De komst van dit centrum is voor de gemeente van groot belang. Zij investeert bijna 3 miljoen euro om een gezond en mooi gebouw te laten maken. Het centrum zal qua veiligheid, gezondheid, maar ook gebruiksvriendelijk een parel worden voor deze wijk. Tevens is het gelukt, met een extra bijdrage van Jantje Beton, van het toekomstige schoolplein ook iets unieks te gaan maken. Dit wordt het eerste openbare, wijkgerichte schoolplein van Nijkerk.

 

Het is de bedoeling dat de school geopend wordt in het nieuwe schooljaar. De eerste baby heeft zich via zijn ouders al voor de kinderopvang aangemeld.

Bekijk gerelateerd project

Nieuwsarchief