Nieuws

Eerste paal geslagen nieuwbouw Brede School Prickwaert te Sliedrecht

vrijdag 6 september 2013

Aangemoedigd door honderden kinderen met de kreet “Start de bouw, start de bouw, start de bouw” ging woensdag 4 september de eerste van de 135 palen voor de bouw van de eerste Brede school in Sliedrecht de grond in. Op de plaats waar voorheen de Anne de Vriesschool stond, verrijst een schoolgebouw waar in het schooljaar 2014-2015 het openbaar onderwijs, het christelijk onderwijs, een peuterspeelzaal en kinderdagverblijf zullen worden gehuisvest.

De Brede school moet in juli 2014 gereed zijn. Er ontstaat een zeer modern, 2 verdiepingen tellend, schoolgebouw, waarin 20 leerlingengroepen het openbaar en christelijk basisonderwijs zullen gaan volgen. Daarnaast worden twee speellokalen gebouwd die kunnen worden omgevormd tot één lokaal waaraan tribunes voor de schoolmusicals en andere evenementen kunnen worden gekoppeld.

Begeleid door leerkrachten en ouders trokken de kinderen van de Anne de Vriesschool en de Roald Dahlschool om 11.30 uur naar de bouwplaats. Om de tijd wat te doden werd de wave ingezet en zongen de kinderen “1,2,3,4, komt er nog wat van!” Na een half uur wachten - de palen werden op het laatste moment aangevoerd - zagen de kinderen dat de eerste paal met forse klappen de grond in verdwijnt. “Ze zijn niet zo hard als ik gedacht had”, zegt een kleuter. “Ik had de kinderen voorbereid op veel meer lawaai”, aldus juffrouw Joke, leerkracht van groep 1 van de Roald Dahlschool. Toen de paal van 21 meter bijna in de grond was verdwenen, klapten de kinderen voor de heiers.

Wethouder Tanis van onderwijs onthulde samen met de aannemer het bord waarop de bouw van de school wordt aangekondigd. Hij en andere sprekers spraken hun trots uit over de realisatie van de Brede school waarover zes jaar gedacht, gesproken en dus op gewacht is. “Misschien is het lange wachten van vandaag wel symbolisch voor deze lange periode”.
De voorzitters van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Sliedrecht (VCOS)en de Stichting Openbaar Primair Onderijs Papendrecht en Sliedrecht (OPOPS), de opdrachtgevers voor de bouw spraken tevens hun vertrouwen uit over de samenwerking van de beide schoolteams die in de toekomst van belang zal zijn.
De nieuwe Brede school wordt gebouwd door het aannemers bedrijf Slingerlandbouw uit Nijkerk, dit bedrijf heeft veel ervaring met scholenbouw. Architectenbureau Bos uit Baarn ontwierp het gebouw en begeleidt de bouw.

Een indruk van het schoolgebouw is te vinden op obs-roalddahl.nl/nieuwbouw.
 

Bekijk gerelateerd project

Nieuwsarchief