Nieuws

Roelofs & Haase neemt Slingerland Bouw over

maandag 7 mei 2018

Bouwbedrijf Roelofs & Haase uit Rijssen neemt de failliete bouwer Slingerland uit Nijkerk over. Dat bevestigt directeur Nico Haase. “We waren al langer op zoek naar een bedrijf om over te nemen.”

Over de overname is met de curator een akkoord bereikt. Details over de overname zijn nog niet uitgewerkt. Het is daarom volgens Haase nog niet bekend of en zo ja hoeveel banen behouden blijven. “Dat moet de komende weken blijken. We gaan eerst nog het een en ander onderzoeken.” Al wel duidelijk is dat Slingerland vanuit de huidige vestiging in Nijkerk blijft opereren.

Roelofs & Haase zoekt al langer naar een bedrijf om over te nemen. “We hebben gekeken naar bedrijven op de Veluwe of aan de rand van de Veluwe.” Slingerland is voor Roelofs & Haase een mooie aanvulling, omdat de failliete bouwer gespecialiseerd is in utiliteitsbouw en projectontwikkeling. “Bovendien zitten ze op de Veluwe.” Haase hoopt dat zijn bedrijf de komende jaren in de Randstad voet aan de grond krijgt. “We zien dat de markt daar wat eerder aantrekt dan bij ons in het oosten. De markt is sowieso groter natuurlijk. Het helpt, denken wij, als je een vestiging op de Veluwe hebt. Dat is toch net wat dichter bij Amsterdam dan Rijssen.”

Slingerland vroeg in oktober zelf het faillissement aan. De directie stelde toen dat in de onderneming “een onwerkbare situatie is ontstaan; hierdoor zijn wij genoodzaakt om over te gaan tot een faillissementsaanvraag.” Slingerland telde enkele tientallen medewerkers en is vooral bekend in reformatorische kring. De aannemer bouwde bijvoorbeeld kerken in Barneveld en Elspeet. “Dat past wel bij ons”, zegt Haase daarover. Al was hij niet specifiek op zoek naar een bedrijf met een reformatorische achtergrond.

Roelofs & Haase is een familiebedrijf dat werkt onder de namen Roelofs & Haase, Reusken Bouw en Bouwbedrijf Bossenbroek. Bij het bedrijf werken 25 mensen.

Klik hier voor contactgegevens van Roelofs & Haase. 

 

Nieuwsarchief