Nieuws

Zorggroep Noordwest-Veluwe bouwt aan de toekomst: nieuwe woonzorglocatie in Harderwijk

maandag 31 augustus 2015

Zorggroep Noordwest-Veluwe bouwt aan de toekomst met de ondertekening van het huurcontract voor een nieuwe woonzorglocatie in Harderwijk. Op de hoek van de Boerhaavelaan/Graaf Ottolaan komt een gebouw voor 48 ouderen die intensieve zorg nodig hebben. Op 25 augustus jl. plaatsten Margreeth Kasper de Kroon (Zorggroep) en Arie Slingerland (Slingerland Bouw) hun handtekening.

De start van de bouw staat gepland in het voorjaar van 2016 en de oplevering in het voorjaar 2017. 

Margreeth Kasper de Kroon: "Als thuis wonen niet meer gaat, vinden ouderen het doorgaans belangrijk om zo dicht mogelijk bij de vertrouwde omgeving te blijven wonen. De ondertekening van dit contract maakt het mogelijk dat we de ouderen ook aan de zuidkant van het spoor een woonlocatie kunnen bieden. Nu bieden we in deze wijk al thuiszorg en daar komt dus ook een woonzorglocatie bij."

In het nieuwe gebouw komen kleinschalige woongroepen voor acht bewoners. Naast een gezamenlijke huiskamer krijgt iedere bewoner de beschikking over een tweekamerappartement en een eigen badkamer. 

"Deze nieuwe woonlocatie is uniek vanwege de opzet, aldus vastgoedmanager Renze Krol. Het is kleinschalig wonen, maar vanwege de grootte en de indeling van het appartement heeft het ook elementen in zich van zelfstandig wonen. Zo kunnen bewoners nog meer dan voorheen hun eigen levensruimte en -sfeer behouden."

Nieuwsarchief