Nieuws

Start bouw Nieuw Klein Brandsgoed afgetrapt

woensdag 4 maart 2015

Vanmiddag vond de officiële start plaats van de nieuwbouw ‘Nieuw Klein Brandsgoed’ dat verrijst op het voormalige boerenerf van Klein Noord Brandsgoed aan de Nijkerkerweg 66.

 

Het was aan Henk Vlijm en Klaas van de Kamp om namens de erven Vlijm/Van de Kamp van de karakteristieke dubbele boerderij Klein Noord Brandsgoed, de eerste grond te verzetten. Aart Vlijm, in Telgt bekend als ‘Aort Vliem’ was de laatste bewoner van het familiebezit dat hij bewoonde met zijn broer Henk Vlijm en diens vrouw Jannie. Na het overlijden van Aart Vlijm werd het door de erven verkocht. Het ruime erf is vervolgens in tweeën gesplitst. Na een grondige verbouwing van de oorspronkelijke boerderij op een perceel van ongeveer 2500 m2, nemen Marjolein en Martijn Roos en hun twee kinderen er hun intrek.

 

Op de rest van het erf verrijst Nieuwbouw Nieuw Klein Brandsgoed. Het gaat om vijf landschapswoningen die parallel aan de weg worden gebouwd met een tuin voor en achter van elk 15 meter diep. Daarnaast beschikken de nieuwe bewoners aan de zijde van de Nijkerkerweg over een gemeenschappelijke tuin van 2500 m2. Het Veluws Ontwerpburo tekent voor het ontwerp van Nieuw Klein Brandsgoed en de bestemmingsplanwijzigingen, en Slingerland Bouw uit Nijkerk neem de bouw voor zijn rekening. Het gaat om vijf identieke duurzame woningen die qua uitstraling prachtig passen in de landelijke omgeving van buurtschap Telgt. Binnen de muren was er voor de nieuwe bewoners veel gelegenheid om deze naar hun eigen wensen aan te passen. Iedere woning beschikt op de verdieping over drie slaapkamers, een badkamer en een zolderverdieping. Daarnaast krijgt elke woning een carport annex berging en een vrijstaande berging in de tuin.

 

De start van de bouw werd feestelijk gevierd met een hapje en een drankje en markeerde een hartelijk treffen tussen de nieuwe bewoners op het voormalige boerenerf van Klein Noord Brandsgoed en de erven. Nadat Klaas van de Kamp en Henk Vlijm als respectievelijk neef en zoon van Henk Vlijm de eerste grond hadden verzet voor de nieuwbouw, mocht Vlijm zelf ook nog even in de kraan plaatsnemen. Nadien bedankte hij de gemeente Ermelo voor alle medewerking, het Veluws Ontwerpburo en Midden Nederland Makelaars. Slingerland Bouw wenste hij veel succes met de bouw, alsook veel woongenot voor de toekomstige bewoners in wat hij typeerde als ‘Het mooie Telgt’. De verwachting is dat de woningen in september dit jaar worden opgeleverd.

 Klik hier voor meer foto's.

Bekijk gerelateerd project

Nieuwsarchief